KLEURWEDSTRIJD 2020 : DE WINNAARS

  1. Home
  2. KLEURWEDSTRIJD 2020 : DE WINNAARS

De stemmen zijn geteld en de winnaars zijn gekozen! Na een lang en moeizaam beraad heeft de jury voor iedere categorie een winnaar aangewezen. En dat niet alleen, er is zelfs een extra categorie toegevoegd voor de jeugdige deelnemers: ‘De Toekomst’. Naast deze drie juryprijzen kon er online gestemd worden voor de publieksprijs. Ook hier is een duidelijke winnaar uit voort gekomen.

Wij willen iedereen die mee heeft gedaan hartelijk bedanken en feliciteren de winnaars! Wij zullen contact met jullie opnemen om de prijzen te verzilveren.

JURYRAPPORT

DE MOOISTE!

Het zachte kleurgebruik was erg verrassend. Naast dat er netjes gewerkt is valt op dat er in de kleurplaat zelf getekend is. Hierdoor krijgt met name het vaartuig op geloofwaardige wijze extra dimensie, zonder dat dit afbreuk doet aan de originele tekening. Integendeel zelfs. Ook de subtiele schaduwwerking valt op en moet volgens de jury beloond worden.

WINNAAR DE MOOISTE: KARIN BOSCHKER

DE LEUKSTE!

Allereerst valt deze inzending op door haar verzadigde, donkere achtergrond. Hierdoor spatten alle andere onderdelen meteen uit de tekening. Op humoristische wijze wordt er een extra verhaal verteld rondom onze astronaut. Deze gelaagdheid, in combinatie met het toepassen van verschillende technieken, maakt dit volgens de jury de leukste.

WINNAAR DE LEUKSTE: LAURA HUININK

DE TOEKOMST!

(voor deelnemers t/m 13 jaar): In deze kleurplaat is er niet alleen netjes gewerkt, het valt de jury op hoe verzadigd de gekozen kleuren zijn. Dit getuigt van materiaalbeheersing. Ook valt op hoe het vaartuig op unieke wijze een eigen kleurschakering heeft gekregen. Tot slot is de jury erg enthousiast over de aangebrachte details binnen de kleurplaat, zoals de laarzen met het blauw-rode motief. Knap gedaan.

WINNAAR DE TOEKOMST: ARON BLOK

DE PUBLIEKSPRIJS!

In de afgelopen week kon het publiek haar stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Met slechts drie stemmen meer dan de nummer twee ging Bart Klein Gunnewiek uit corsobuurdorp Beltrum er vandoor met de Publieksprijs.

WINNAAR PUBLIEKSPRIJS: BART KLEIN GUNNEWIEK

Menu