1988 – Tijd

KRO Aanmoedigingsprijs

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 1988 – Tijd

Resultaat

In het jaar dat Nederland europees kampioen voetbal werd, bracht Kwintet het bloemencorso publiek de wagen Tijd, over de tand des tijds. Omdat de topless dame op deze wagen bij de jury het hart harder deed kloppen, resulteerde dit in een 4e plaats (8435 punten).

Ontwerp

Het idee van deze wagen kwam van Fiona Lapré. Ontwerp en kleuren door Frans Lapré.

Tekst corsoboekje

Tijd is iets wat door je vingers glipt, ongrijpbaar en meeslepend. Je hebt alleen het nakijken en ’t schikken naar een stroom van miljoenen gebeurtenissen en kortstondige ogenblikken.

Details

Een lang gekoesterde wens van het kermiscomité ging eindelijk in vervulling. Al enkele jaren probeerde men dit unieke festijn in Hilversum onder de aandacht te brengen en ten slotte werd het vizier gericht op ex-Lichtenvoordenaar Gerard Hulshof. De adjunct-directeur van de KRO kwam in 1987 hoogstpersoonlijk een kijkje nemen en was onder de indruk van het gebeuren. Een pluspunt voor de KRO was dat de bloemenshow geen commerciële elementen bevatte. In de rubriek Markant Achterland kwam het Lichtenvoordse corso op tv. Al op vrijdagmiddag werden er beelden opgenomen van de voorbereiding van het corso. Vanaf het plukken van de bloemen tot aan het corso, alles kwam aan bod. De KRO stelde een aanmoedigingsprijs ter beschikking; die werd gewonnen door Kwintet. Dit tot ergernis van alle andere corsogroepen die van menig waren dat de juryleden in de Longa kantine na de jurering wel erg vriendelijk werden ontvangen door de Kwintet leden. Echter de bloemschakering van ontwerper Frans Lapré bleek hier het geheime wapen te zijn. Hij wist met name de donkere kleuren zo te rangschikken dat de gehele wagen een lust voor het oogwas. Tijdens de bouw van deze wagen kwam de nieuwe generatie van het Kwintet meer en meer helpen. Allengs was de traditie ontstaan samen te werken met de corsogroep de Salomons uit Beltrum. Zo werd over en weer hulp verleend en in het plakweekend en waren er altijd wat plakkers uit Beltrum bij Kwintet te vinden.

Menu