1991 – ’t geet d’r Spaans an too

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 1991 – ’t geet d’r Spaans an too

Resultaat

In 1991 bouwt Kwintet een wagen met een stier en een torrero met de titel: t geet d’r spaans an too. Slechts een 13de plaats (6757 punten)

Ontwerp

Het idee kwam van Frans Bonnes, het ontwerp van Guido Hoenderboom.

Details

Voor het eerst in 10 jaar werd er gebouwd zonder de leiding van Frans Lapre. Het gezin en het werk namen te veel tijd in beslag om zich 100% in te zetten voor het Kwintet. Frans Bonnes kwam met de oplossing zijn aanstaande schoonzoon was kunstenaar en zou dit ook wel kunnen. De jongen ging ijverig aan het werk er kwam voor het eerst een maquette op schaal, maar halve wege de bouw stond al vast dat de verhoudingen niet geheel meer met elkaar over een kwamen. Het gevolg was wel dat door de hoogte van de wagen er een complete tent moest worden gebouwd.

Bouwvakker Benno van Lochem begon al met de steigerpijpen te slepen, echter was er geen enkele normale koppeling te vinden.Alleen draai koppelingen, dat kon ook wel, mits er genoeg schoren in zaten. Die werden echter vergeten. Het hele spul was zo slap als een vaatdoek. Aad wekking probeerde nog te redden wat er te redden was en hield de heleboel nog dapper vast maar uiteindelijk moest hij nog rennen voor zijn leven. Een van de steigerbuizen boorde zich in een bouwkeet van van Ooyen bouw.

Het zat niet mee in dit jaar. Niet alleen leek de wagen nergens op, ook kwamen we opnieuw niet ongeschonden op het jury terrein. De kop van de stierenvechter werd er zondag morgen met behulp van een heftruck opgezet. Ballanserend op vijf meter hoogte hielden Willy Pierik en Benno van Lochem de kop vast. Er moest veel vet aan te pas komen voordat hij op de romp kon worden geplaatst. Echter bij het gemeentehuis op weg naar het jury terrein rolde de kop al over straat. Het aanwezige publiek keek verschrikt toe maar de leden van het Kwintet brulden van het lachen. De kop, toch al niet moeders mooiste, had een flinke deuk opgelopen. Al lachend werd hij weer op de romp geplaatst en naar het juryterrein gebracht.

Menu