Resultaat

Wie kent hem niet binnen het Lichtenvoordse corso: Rozenstruuk’n Jopie (Jopie Kruup). Jarenlang hét gezicht binnen het Lichtenvoords corso. Iedereen die het Lichtenvoords corso kan beamen dat deze man een eerbetoon verdiende. Kwintet haalde er een 10e plek mee (7763 punten):

Details

In 1992 nam “mister corso” Joop Kruip afscheid van het kermiscomité. In totaal 43 jaar was hij hier in werkzaam. Als eerbetoon aan Joop Kruip, voor al deze jaren, kwam het Kwintet met een wagen die geheel aan hem gewijd was. De wagen stelde Joop zijn Volvo voor waarin hij zelf in zat met zijn gezicht achterom kijkend, als of hij terug keek in de tijd. Uit de kofferbak stoken enkele bloem kratten met daarop een haantje. Het ontwerp kwam van Bernard Engbers die de tekening aanleverde. De kleuren werden weer door Frans Lapre gedaan. Op zondag morgen werd het haantje dat een flink gewicht had gekregen door de bloemen erop gezet. Er werden al weddenschappen gemaakt dat dit haantje het eind van de route niet zou halen. Voor de jonge begeleiders die voor het eerst de wagen rond trokken werd het een spannende tocht.

Met een trekker zonder stuurbekrachting en zonder automaat werd het gevaarte door Joris Peirik, Walter Wessels, Koen Wekking, Benno van Lochem en Daan Bonnes door de straten van Lichtenvoorde gemanouvreerd. De Haan achterop ging flink heen en weer maar hield het wel vol. Woensdag na de kermis werd de wagen gesloopt met geen mogelijkheid was de haan van zijn stok te krijgen.

Het was voor de laatste keer dat er bij Van Ooyen gebouwd werd. De wagens werden te groot en het bouwbedrijf had de opslag loods nodig voor de export naar Polen. Eind september werd door en aantal leden van het Kwintet mee gedaan aan de voor selectie van het TV programma Vijf tegen Vijf van Peter Jan Rens. Doel was om de hoofdprijs van 5000 gulden binnen te halen die de vereniging goed kon gebruiken dachten we. Echter de hilarische taferelen en de onderlinge gesprekken die in het achterhoeks werden gevoerd was voor de TV niet goed genoeg. Het Kwintet kwam niet eens door de voorselectie.

 

Menu