1994 – Strijd tussen goed en kwaad

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 1994 – Strijd tussen goed en kwaad

Resultaat

In 1994 werd Kwintet 6de met de Strijd tussen Goed en Kwaad. (7864 punten)

Tekst corsoboekje

Nooit aflatend is de strijd tussen goed en kwaad. Wie kent niet het verhaal van Kaïn en Abel. En zijn de verschrikkelijke oorlogen die steeds weer uitbreken eigenlijk niet een herhaling ervan? Het Kwintet koos dit onderwerp als thema voor de corsowagen van 1994. Het kwaad een zevenkoppig monster, wordt bestreden door de aarstengel Michaél in zijn hemelse wapenuitrusting.

Details

Er moest een nieuwe locatie worden gevonden dus trokken Hemmie Wessels en Tone Waalder er op uit. De plek werd gevonden op het bedrijfsterrein van Eeftink-Rensing.Eigenlijk zou deze plaats toegezegd zijn aan de groep Rensing, echter de overredingskracht van Hemmie en Tone was groter dus kon het Kwintet er bouwen. In alle haast werd er een tent gebouwd met houten spanten en dakplaten gekregen van Jos Lansink. Het dak was voortdurend lek ondanks de vele tubes kit die Tone Holweg gebruikte om het dicht te krijgen.

Volgens Willy Pierik lag dit aan de capillaire werking van de dakplaten, volgens anderen door te weinig afschoot. Het kwam erop neer dat bij een regenbui het in de tent nog een paar uur naregende terwijl buiten de zon alweer scheen.Nadat Frans Lapré had aangegeven het wat rustiger aan te willen doen, werd een nieuwe ontwerper gevonden in de persoon van Bernard Engbers. Een klein groepje van het Kwintet maakte samen met Bernard een maquette.

Met de wagen Strijd tussen goed en kwaad werd de zesde plaats gehaald. Na het uiteenvallen van de Salomons in Beltrum sloten zich ook Bennie Broshuis , Peter Groot Zevert en Mathieu Klein Gunnewiek bij Kwintet aan. Dat deze heren de drijvende kracht achter de Salomons bleken te zijn bleek tijdens de bouw van de wagen wel. We hadden aan het einde van het bouwen genoeg slijpschijven over: dat was nog nooit gebeurd.

Menu