1995 – Nieuwe heren verven wit

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 1995 – Nieuwe heren verven wit

Resultaat

In 1995 maakte Kwintet een steek onder water naar de nieuwe pastor, die te kennen had gegeven tijdens de kermis op vakantie te gaan i.v.m. de geluids overlast. Het leverde een plek op in de middenmoot: tiende! (8550 punten). De wagen had 130.000 dahlias.

Tekst corsoboekje

Kerk, katholiek en kermis…. Drie trefwoorden voor het Lichtenvoorde van,, toen. Braaf waren ze,, de Keiensloppers. Ze gaven de kerk wat de kerk toekwam, de keizer wat de keizer toekwam en de kastelein kreeg ook zijn deel. Hun zielenheil werd bewaakt door de paters Franciscanen. Beminde gelovigen noemden ze ons en gaven ons een licht vermanend woord mee in de kerkdienst van kermiszondag. Zelf legden ze zich ter ruste op een bed van franciscaanse eenvoud, zelfs dat ze later in de biechtstoel wel zouden horen hoe we het tijdens de kermis hadden afgebracht… dachten ze. Hoe anders is het nu. De kastelein komt nog steeds goed aan zijn trekken, de keizer’’ trachten we met aftrekposten pootje te lichten en de kerk… De nieuwe pastor ging drastisch te werk. Hij verklaarde de kermis helemaal niet te zien zitten, zette het mes in allerlei vertrouwde gewoontes en zet voortvarend de witkwast tegen de kerkmuur. Of het helpt? Wie weet… Met een kleine variatie….NIEUWE HEREN VERVEN WIT.

Details

De gehele winter werd er in de bedrijfs hal van L&A Gert Ansink gewerkt aan de nieuwe tent. Het ontwerp was van Willy Pierik, die dit touwens had afgekeken van de groep Rensing. Ook werd er een nieuw onderstel gemaakt gebaseerd op het onderstel van een oude SRV wagen. Op het moment dat hij naar buiten wordt gedrukt komt men tot de ontdekking dat hij niet door de deur past. Iedereen is daar al gauw achter behalve Jan Hunnink die in alle kracht achter de wagen staat te drukken en roept “naor buuten met dat ding”.

Er wordt ook een nieuw lid toegevoegd aan het Kwintet, Bennie Holweg op aanraden van Willy Peirik die hem nog kent van de corsogroep LTS. Bennie was in die tijd verantwoordelijk voor de draaiende delen op de wagens. Het bleek later pas dat dit nou net de delen waren die niet draaiden op de wagens van de LTS.

Lichtenvoorde kreeg een nieuwe pastor en zeer kleurrijk figuur in de persoon van Eric Oostendarp. Hij pakte de zaakjes goed aan terwijl hij nog maar een maand geïnstalleerd was werd de gehele binnenkant van de kerk voorzien van een nieuw kleurtje.Zo kwam Kwintet op het idee van Nieuwe heren verven wit. Van de kermis moest hij ook niets hebben dat lawaai zo dicht bij de kerk daar kon hij niet van slapen. Tijdens de bouw werd hij uitgenodigd om even een kijkje te nemen, daar werden de meest schuine moppen verteld door de heer pastoor waar zelfs Bart Eefting rode oortjes bij kreeg.

Menu