1996 – Ridderlijk of ridderlijk

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 1996 – Ridderlijk of ridderlijk

Resultaat

Het dieptepunt kwa kwalificering in de historie van Kwintet kwam in 1996 met Ridderlijk of Ridderlijk. Een wagen met enorm veel werk en moeilijke hoeken om te plakken (tunneltjes e.d.) resulteerde in een (terechte) 17e klassering met een schamele 7918 punten.

Tekst corsoboekje

Ridderlijk werd het beschouwd, de combinatie van dapperheid, eer en trouw. Bedoeld om van de ridder een hoffelijk mens te maken, hoog in aanzien, vooral bij de dames. Dapperheid werd getoetst op talrijke toernooien om indruk te maken op de tegenstander en vrouwelijk schoon. Dikwijls eindigden zulke toernooien voor menig koene riddere anders dan voorzien. Weinig bleef er over van de hoog op zijn gepantserde ros gezeten geharnaste, fiere strijder. Een ding stond echter vast, het einde ……ridderlijk.

Details

Het zou de grootste wagen worden die tot dan toe gemaakt was. De tent was geheel gevuld met wagen, de steigers waren drie hoog. Deze werden door het duo Ed en Willem Bever (oftewel Tone Holweg en Jan Huinink) gebouwd. Door de grote hoeveelheid bloemen werd er gewerkt met nietmachines. Dit omdat het merendeel van de wagen uit plaatmateriaal bestond. Niet iedereen was hier even handig in. Omdat de veiligheidspal van de machine was gehaald om beschadiging van de bloem te voorkomen vlogen de nieten je om de oren. Eén werd er zelfs in het achterwerk van Nick Holkenborg geschoten, die kermend van de pijn naar de dokter werd gebracht. Het werd diep in de nacht toen de wagen klaar was. Voor sommigen was dit de reden om een nachtwake te houden bij de wagen. Dit was zondagmorgen duidelijk te zien. Vele waren lichtelijk aangeschoten. Bijvoorbeeld Willy Pierik, die net hersteld was van een knieoperatie. Hij hing boven in de tent de zeilen los te halen en met een vendel te zwaaien. Anderen zoals Bennie Holweg lagen in alle rust in een leunstoel te slapen. Het beoogde resultaat werd niet gehaald, de hoge verwachting die men van deze wagen had resulteerde in een 17de plaats. Alleen in het eerste jaar dat men mee deed eindigde men lager….

Menu