Resultaat

In 1997 bouwde Kwintet De Vlucht, een symbolische weergave van de vlucht van de natuur voor de mensheid. Naar een tekening van Frans Lapré. Ontwerp door Peter Groot Zevert en Matthieu Klein Gunnewiek. We haalden er een 4e plaats mee met 7002 punten. Er zaten ca. 110.000 dahlias op.

Tekst corsoboekje

Langdurige droogte, watersnood, grote bosbranden. Gevolgen van een steeds maar voortgaande vernietiging van natuur en milieu door de mens? Diersoorten sterven uit of worden uitgeroeid.”Vluchten kan niet meer” zongen Frans Halsma en Jenny Arean reeds enkele jaren geleden. Wij mensen misschien niet meer, maar de dieren nog wel? Zwaluwen, lentebodes ,maar ook, oh ironie bekent als brenger van vuur. Vuur wordt ook wel eens de belangrijkste ontdekking van de mensheid genoemd. Maar wat als vuur wordt aangewend om er grote delen van de aarde mee te vernietigen? Onttrekken de zwaluwen zich dan aan de misbruikmakende mens? Wordt dan het schrikbeeld van de “Silent Spring” ,een lente zonder vogels, werkelijkheid?

Details

In de wintermaanden werd het keukentje dat het Kwintet gebruikte voor de koffietafel uitgebreid tot een waardig café. Er werd een vloer in gemaakt en het een en ander werd afgetimmerd. Na het debacle van vorig jaar kregen de jongens uit Beltrum de kans. Onze eigen Frans Lapre had een goed idee en de twee gingen hard aan de slag met hun eerste maquette voor het Kwintet. Er was een groot tekort aan bloemen, wat Tone Waalder wel goed uitkwam. Nu kon er naar harte lust worden gestrooid met bloemblaadjes. Daardoor was de wagen op tijd klaar. Echter was dit niet de reden om de nachtwakers die vorig jaar de wagen bewaakte werkeloos te laten zitten. Een aantal vrijwilligers bleef de gehele nacht op om nauwlettend alles goed te bewaken. Peter en Mathieu haalden hun gram door met hun eerste ontwerp net tussen de beide ontwerpen van Bernard Engbers te eindigen. Een knappe 4e klassering.

Menu