Resultaat

In 1998 bouwde Kwintet de wagen Donderköppe. Een wagen over de mythe dat onweer werd veroorzaakt doordat de god Thor met zijn strijdkar over de wolken denderde. Donderköppe werd dat jaar 5e met 8708 punten. Het idee wederom van Daan Bonnes, het ontwerp werd gemaakt door Peter Groot Zevert en Matthieu Klein Gunnewiek. Kleurschakering door Frans Lapré. Ca. 110.000 bloemen.

Tekst corsoboekje

,,Donderkoppe”. Wie kent ze niet: de torenhoge dreigende stapelwolken, onheilspellende onweerstorens, van waaruit Donar voortjagend op zijn bokkenwagen donder en bliksem de ruimte inslingert. ,,Donderkoppe” ook noemden en noemen nog steeds de “grote” mensen de jeugd die met een twinkeling in hun ogen met hun katte kwaad de ouders tot wanhoop met een glimlach van herkenning dreven. Prachtige omschreven in de boeken uit hun jeugd of nog steeds hoofdpersoon in TV series voor de huidige jeugd.

Details

Er was geen bloementekort dit jaar echter dreigde dit wel bij het Kwintet. Door een verkeerde bloemen opgave kregen we de wagen niet in de juiste kleuren. Snel werden er in Legden de nodige kleuren bij geplukt en het probleem leek opgelost dachten we. Verschillende groepen kregen hier weet van en ook de Stichting Bloemencorso kwam polshoogte nemen. De uitleg van de groep was simpel: omdat er niet genoeg bloemen waren aangevraagd, dreigde er nu een groot tekort. Dit werd door de andere groepen niet getolereerd en die dreigden zelfs met diskwalificatie van Kwintet. Nadat de regels van de bloemencommissie nog eenmaal werden uitgelegd, kreeg de groep de oranje kaart toegeschoven. Zij had maar bijtijds moeten aangeven dat er een tekort was en niet op eigen houtje moeten handelen. Dit was na het incident van 1983 de tweede kaart voor de groep.

Nieuw dit jaar de invoering van de Kwintet t-shirts. Dit eerste exemplaar was donkerblauw van kleur met de tekst donderköppe er op aan beide kanten stonden twee bliksem schichten afgebeeld. Onder de leiding van Tone Holweg, hoofd van de spuitploeg, kon men een t-shirtje kopen voor 10 gulden. Resultaat een goede opbrengst voor de kas en op maandag morgen stond het gehele Kwintet bij Pillen ’t Zwaantje aan de bar in dezelfde outfit.

Menu