2000 – Anton(ius) op den bok

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 2000 – Anton(ius) op den bok

Resultaat

In 2000 bouwde corsogroep Kwintet de wagen Anton(ius) met de bok, ter ere van het jubileum van verzorghuis Antioniushoeve in Lichtenvoorde. Dit om de warme samenwerking die de corsogroep door de jaren heen met het verzorgingshuis heeft opgebouwd. Het idee kwam van Wim Hofacker (destijds directeur van Antoniushoeve), ontwerp Bernhard Engbers, kleuren Frans Lapré. We werden er 15e mee, met 7710 punten.

Tekst corsoboekje

Het bekende lied beeld uit het zoeken van evenwicht tussen realiteit en creativiteit “toen had e nog gin peerd” en “zien moder kocht ‘m nene ziegenbok”. Zo is het ook gegaan in de 50 jaar dat Antoniushove bestaat. Van oude mannen en vrouwen rusthuis naar bejaardencentrum tot woonzorgcentrum. Steeds weer balancerend tussen zorg en zingeving! De zingeving van de kermis is voor de bewoners groot, want elk jaar worden er 50.000 “kontjes geknepen” voor de corsowagens. Hierdoor wordt de dagelijkse sleur aangenaam doorbroken. Dat kermis vieren tijdloos is blijkt wel uit het feit dat je zelfs op 104 jarige leeftijd (heer Hegeman) nog actief kunt deelnemen. De samenwerking tussen Antoniushove en Kwintet is veelzijdig, waardoor men veel voor elkaar is gaan betekenen.

Details

Door de komst van de nieuwe spuiterij bij Eeftink-Rensing was er geen plaats meer voor de tent. Het is dan ook het eerste jaar dat er gebouwd wordt op de bouwlocatie aan de Derde Broekdijk. Beplakt word de wagen nog wel bij de firma Efftink-Rensing. In het voorjaar wordt er al begonnen met het verharden van het terrein ook worden er betonnen kolommen gestort voor de verankering van de tent. Veel werk dus het kwam dan ook goed uit dat Willem Hofakker met een opdacht kwam om een wagen te maken voor het vijftigste verjaardag van het Antoniushove. Een niet al te grote wagen met 100.00 dahlias.. Ook werden er een record aantal t-shirts verkocht van het Kwintet wat de kas van de vereniging weer spekte.

Menu