2003 – Het venijn zit hem in de staart

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 2003 – Het venijn zit hem in de staart

Resultaat

In 2003 reed Kwintet wederom achteraan de stoet (ivm de overwinning in 2002). Geheel toepasselijk trokken ze door Lichtenvoorde met een wagen vol schorpioenen met de titel “Het venijn zit hem in de staart!” We werden er 4e mee met 6920 punten.

Ontwerp

Idee: Benno van Lochem

Ontwerp: Peter Groot Zevert, Matthieu Klein Gunnewiek

Kleuren: Frans Lapré

Aantal dahlia’s: ca 150.000

Tekst corsoboekje

De schorpioen is een dier dat weinig natuurlijke vijanden kent. Zijn staart met gifangel is een geducht wapen. Het vormt soms zelfs voor de mens een dodelijke bedreiging. Tussen stenen en rotspartijen zoekt hij zijn prooi om vervolgens als een duveltje uit een doosje meedogenloos toe te slaan. Hoewel hij er met zijn gevaarlijke grijpscharen ook van voren dreigend uit ziet, zit het duivelse venijn toch in de staart van de schorpioen en van dit corso.

Details

Natuurlijk wilden we die wisselbeker voor de derde keer behalen (en houden!) en in de wetenschap dat we als laatste wagen in de optocht zaten werd er voor een titel, idee gekozen die daarop betrekking had. Met Het venijn zit’m in de staart werd weer voor een aantal dieren gekozen, schorpioenen wel te verstaan. Helaas vielen ze iets te klein uit. Een vierde plaats was zeer verdienstelijk, helaas zagen we de wisselbeker aan onze neus voorbij gaan.

Menu