Resultaat

In 2007 wordt Kwintet 7de met de wagen Kleuren Switchen.

Ontwerp

Idee: Koen Wekking

Ontwerp: Koen Wekking, Iljoeschka Broshuis, Daan Bonnes, Benno van Lochem

Kleuren: Bas Lefering

Aantal dahlia’s: ca 200.000

Tekst corsoboekje

Een term waarbij menige wagenbouwer van kleur verschiet. Het betekent dat er een kleurentekort is. Zoals een kameleon een ware meester is in het switchen van kleur, zo zijn de Lichtenvoordse wagenbouwers ware meesters in hun kleurenpallet. Menige wagen is, net als de kameleon, op de dag van het corso van kleur veranderd.

Details

Na de inbraak van vorig jaar begon het nieuwe bouwjaar niet goed. De storm van 18 januari 2007 waarin windsnelheden werden bereikt van 100 tot 130km per uur trof opnieuw onze tent. Hoewel het dakzijl er weer was afgewaaid bleek deze gelukkig niet te zijn ingescheurd snel werd met man en macht de tent weer opgetuigd. Wat beter nieuws was, was de komst van drie nieuwe vaste leden te weten Walter te Brake ,Sjaak Jansen en John Domhof. Gerenomeerde bouwers afkomstig van de groep te Vruchte. Na een aantal jaren het bloemenland bij boer Wieggers in Harreveld te hebben gehad verhuisde deze in april naar de Zieuwentseweg naast de woning van Joris Waalder.

Voor het eerst wordt er door de groep mee gedaan aan de Zwarte Cross met een bardienst. Om zo geld te genereren voor de nieuwe bouwlocatie die moet herrijzen aan de G.J.Doorninkweg. Hoewel de gemeente alle hulp verleend komt het uiteindelijk niet aangezien de buurt aan de Wentholtstraat bezwaar maakt tegen de komst van een bouwlocatie.

Nieuw dit jaar zijn de Kwintet kids die meedoen aan het jeugdcorso. Een meisjes wagen en een jongens wagen die onder leiding van Ben Holweg woensdag middag aan hun wagentjes werken. En niet geheel zonder succes want het zijn de meisjes die in de B klasse eerste worden en maandagmorgen bij de prijsuitreiking op het podium staan. Met de grote wagen halen we een verdienstelijke 7de plaats.

Menu