2008 – Ondermijnen

3e publieksprijs

  1. Home
  2. corsowagens
  3. 2008 – Ondermijnen

Resultaat

In 2008 behalen we met Ondermijnen een nogal wisselend resultaat. De vakjury zet op ons plek 15, bij het publiek eindigen we op 3!

Ontwerp

Ontwerp: Peter Groot Zevert en Matthieu Klein Gunnewiek

 

Details

Een wagen vol  techniek tevens ook de laatste wagen (als we de twee mogen geloven) van ons top ontwerpers duo Peter en Matheu. Helaas kon Ben Holweg het eind resultaat niet meer mee maken. Onze man van de techniek overleed op 9 juli. De wagenbouwer die in de tijd van de LTS altijd verantwoordelijk was voor de techniek kwam in 1995 bij het Kwintet. Ben stond altijd klaar met raad en daad en vaak een pleister op zijn kalende hoofd als hij weer eens iets te fanatiek in aanraking was geweest met de constructie. Het laatste jaar had hij de leiding over het bouwen van de kinderwagentjes.

Op 22 juli werd het Kwintet een stichting die bestaat uit een bestuur van hoe kan het anders vijf personen. De bouw van de wagen was een groot karwei en hulp in de persoon van Tonnie Klein Goldewijk was dan ook zeer welkom, want de nodige hydroliek werd in de wagen gebouwd en daar had het Kwintet nog niet veel kennis van. De afwerking en vormgeving kwam daardoor onder druk te staan. Gelukkig ging het plakken voorspoedig. De kleuren werden ditmaal bepaalt door Rob Mellink aangezien Bas Lefering geen tijd had.

De opbouw in de nacht verliep slecht, al bij het plaatsen van de eerste mijnwerker ging het mis. De kop zakte door het gewicht van de bloemen langzaam door zijn constructie. Met man en macht is er de hele nacht door gewerkt en vroeg in de morgen werd de wagen bijgewerkt. Net op tijd op het jury terrein mochten we als eerste van start in de optocht. Door het verrassende effect van de wagen die geheel uitschuifbaar was en met verschillende bewegende onderdelen erop was het een prachtige opening. De gehele route hield de computergestuurde wagen het vol. Maandags tijdens de prijs uitreiking was het dan ook een grote teleurstelling toen bleek dat we 15de werden. De 3de plek bij de publieksprijs was dan ook een pleister op een diepe wond.

Menu