Rammen als opening corso 2010

Resultaat

5e Juryprijs / 2e Figuratieprijs / 6e publieksprijs

Ontwerp

Idee: R. Pierik / G. Baten

Ontwerp: G. Baten / R. Pierik

Aantal Dahlia’s: 120.000

Details

In februari werd door 5 leden mee gedaan aan de corso clash een quiz die bij Markant werd gehouden tussen de verschillende corsogroepen. Nadat op 4 februari de finale werd gehaald werd deze op18 februari gewonnen de Hoofdprijs van 500 euro kon bij de penningmeester worden afgeleverd die na aftrek van alle onkosten en consumpties 100 euro’s overhield.

Na de evaluatie vergadering van 2009 was het merendeel van het Kwintet er wel over uit dat onze neergaande spiraal van de laatste jaren moest worden omgebogen. Misschien was het wel eens goed om eens wat ontwerpers van buiten de vereniging te halen. Via Glenn ter Haar werd er contact gelegd met Rudi Pierik en Guido Baten.

En zo kwam het dat we voor het eerst sinds 1995 (Bernard Egberts) weer een ontwerper hadden van buiten de groep. Zij presenteerden in November 2009 een tekening waarop het idee Rammen stond die de goedkeuring kreeg van de gehele vergadering.

De heren zijn al jaren de vaste ontwerpers bij de groep Wielderink in Beltrum en ook binnen het Lichtenvoordse corso waren ze al eens actief voor de groep Lihdanfurt. De hele ram werd als een grote schommel heen en weer bewogen die door mankracht in beweging kwam. Rondom en op de wagen kwam een dertigtal figuranten die als een soort leger de doorbraak moesten forceren.

De muzikale ondersteuning was in handen van Johan Sonderen van de Shuffle Percussion Group. In Mei werd begonnen met de wagen en al gauw bleek dat een verhuizing voor het plakweekend naar een hal van Eefting Rensing niet haalbaar zou zijn. De constructie waarin de ram uiteindelijk zal hangen kon niet onderbroken worden op 4.50 meter (de hoogte van de hal deur) bouwen en plakken zou voor het eerst in onze eigen tent gebeuren.

Tijdens het plakweekend werd voor de plakkers een tijdelijke tent geplaatst. In de grote tent is het steiger aan steiger en kan men niet goed een beeld van de wagen krijgen echter de gezelligheid is opperbest. Het gehele weekend is een cameraman van Buurtlink bezig de afbouw van de wagen te filmen. Als op zondag morgen de wagen uit de tent wordt gehaald is de tevredenheid bij de bouwers groot.

Echter nog voor dat we het juryterrein opdraaien is de besturing van de heftruck al tot tweemaal toe kapot gegaan .De wagen moet handmatig getrokken worden. Gelukkig hebben we genoeg mensen die dit kunnen maar het is een uitputtingsslag. De vijfde plaats tijdens de einduitslag en de 2de prijs voor de figuratie is een fantastische opsteker voor de groep.

Menu