Resultaat

7de juryprijs 4de publieksprijs.

Ontwerp

Ontwerp: Guido Baten en Rudi Pierik

Aantal Dahlia’s: 125.000

Details

Omdat het al een druk jaar zou worden met de hele verhuizing en de bouw van de hal had
de groep aangegeven een niet al te moeilijke wagen te willen bouwen. Echter dat hij groot
was daar had niemand rekening mee gehouden. De wagen bestond uit 2 Tyrannosaurus Rex, gevangen in een blok ijs. Indrukwekkend om te zien en zeker de grootste wagen tot dan toe gebouwd door Kwintet. Het hele gevaarte werd ingepakt in plastic folie dat rondom de dinosaurus werd gewikkeld.

Nadat iedereen was bij gekomen van de schrik werd begin mei met de wagen begonnen. Maar er moesten ook nog toiletten en een kantine worden gebouwd. Enkele leden
werden aangesteld om dit werk voor het plakweekend klaar te krijgen.

In juni en juli vorderen de laswerkzaamheden aan de wagen gestaagd zodat het karton er op kon. Echter tijdens de vakantie periode verlopen de werkzaamheden minder, reden om op 27 en 28 augustus een familie kranten plakweekend in te lassen.

Door de grote opkomst van familieleden en vrienden van Kwintet staat de wagen in dat weekend geheel in papier, een zeer geslaagd weekend. De kantine nadert in het weekend van 3 en 4 september zijn voltooiing zodat de sponsoren in het plakweekend een eigen vip room hebben.

Ook wordt nog snel een Wall of fame gemaakt waar alle sponsoren hun eigen reclamebord kunnen ophangen. Het plakweekend loopt als een trein de nieuwe hal geeft het Kwintet vleugels. In een hoog tempo worden de bloemen op de wagen gebracht en op zaterdagavond 21 uur zitten alle 120.000 bloemen erop.

Het inwikkelen van de wagen met plastic loopt ook goed maar kan maar door enkele worden gedaan. Dus helpen de overige mensen de Boschkempers die nog wel wat hulp
kunnen gebruiken. Als om 23 uur het sein wordt gegeven dat het laatste plastic erop zit barst het feest los. De jury is lovend over de gewaagde uitvoering van het idee en beloont de wagen met een 7de plaats tot tevredenheid van de groep.

Menu