Dwaallicht op YouTube

Resultaat

Dwaallicht behaalde bij de jury een 3de plaats met 5665 punten en bij de publieksprijs een 8ste plek.

Ontwerp

Ontwerp: Gezienus Bruining

Uitleg

In de diepten van de zee schuilen de meest wonderbaarlijke levensvormen. Los van tijd en ruimte banen zij zich een weg door het diepe duister. Een enkeling creeërt zijn eigen licht. Dit licht trekt aandacht. Nieuwsgierig volgen ontwetende prooien het fonkelende dwaalspoor, totdat het licht zichzelf onthuld…

Details

Na twee mindere jaren werd in 2016 besloten om op zoek te gaan naar een ontwerper van buiten Lichtenvoorde. Via via kwam de commissie die belast was met het vinden van een ontwerper uit bij Gezienus Bruining uit Sint-Jansklooster. Een jonge, doch ervaren ontwerper en corsobouwer die reeds bij menig Bloemencorso in Nederland een ontwerp had lopen.

En zo kwam het ontwerp Dwaallicht uit de hoge hoed. Dit ontwerp was een antwoord op de vraag hoe je een zo groot mogelijke beweging kunt bouwen, die naast een meerwaarde, ook een verrassingselement heeft, zonder dat dit ten koste ging van het totaalbeeld.

De wagen stond vol van techniek, geen makkelijke opdracht voor onze techneuten. Meerdere malen bezocht Gezienus (reizende per openbaar vervoer) de bouwplaats om het bouwproces te begeleiden.  Tijdens het plakweekend kreeg hij van de groep als ludiek cadeau zijn eerste autorijles aangeboden.

In totaal werden er 152.000 bloemen op de wagen verwerkt. Tijdens de optocht kwam de wagen verassend voor de dag. De goede samenwerking tussen Gezienus Bruining en Kwintet werd door de jury beloond met een fantastische 3de plaats. Iets dat de groep na enkele magere jaren weer eens hard nodig had.

Menu