2020 was een raar jaar. Het had voor Kwintet een schitterend jaar moeten worden met de 40e wagen voor het Bloemencorso Lichtenvoorde, met uiteraard de daarbij behorende feestelijkheden als een groots jubileumfeest voor alle bouwers, plakkers, plukkers, tikkers en sponsoren.

Helaas gooide de Covid-19 uitbraak roet in het eten. Het bloemencorso in Lichtenvoorde werd afgeblazen, waardoor de 40e wagen uitgesteld is tot 2021.

Toch zaten de wagenbouwers in Lichtenvoorde niet stil. Er werd een wandel/fiets-route georganiseerd waarbij ruim 30 dahlia objecten bezichtigd konden worden. Voor deze kunstobjectenroute hebben wij het kunstobject ‘Missie: Uitgesteld’ gebouwd.

Resultaat

Kunstobjectenroute: geen jurering

Ontwerp

Gezienus Bruining

Details

De lancering van EXP. V-202040 (het ruimtevaartuig van corsogroep Kwintet, red.) is met een jaar uitgesteld. De coronapandemie heeft wereldwijd veel activiteiten stilgelegd. Zo ook binnen het Kwintet Institute For Space Research (KIFSR), waar niet alleen ruimtevaartuigen worden gebouwd, maar ook ruimtevaarders worden opgeleid. Helaas is ook dit trainingsprogramma door corona aan banden gelegd. Een situatie die wij letterlijk vertaald hebben naar dit kunstobject: om stil te staan bij de huidige situatie, maar ook om weer uit te kijken naar wat komen gaat..

Menu