Resultaat

Plaats 10 (4380 punten)

3e Publieksprijs

Ontwerp

Gezienus Bruining

Details

Eindelijk. Twee jaar lang hebben wij onze expeditie moeten uitstellen. Sinds de oprichting van KIFSR (Kwintet Institute For Space Research) in 2020 hebben wij in de tussentijd gewerkt aan project ‘Missie Uitgesteld’ (2020) en zelfs een nieuwe hobby gevonden langs de waterkant (‘Beet!’, 2021).

In de afgelopen twee jaren hebben wij achter de schermen hard doorgewerkt. Zo hebben we onze apparatuur goed kunnen testen en onze bemanning uitvoerig kunnen opleiden. Toch zit de grootste vooruitgang in ons nieuwe ruimtevaartuig. Met enige trots presenteren wij de grote broer van EXP. V-202040, de nieuwe EXP. V-202240.

“We hebben er de afgelopen jaren het beste van gemaakt. En dat zie je nu terug. Als er buitenaards leven te vinden is daarboven, dan gaan wij het hiermee zeker vinden.” – E. Heartman (KIFSR Chief of staff).

“EXP. V-202040 was al ruim uitgerust, maar met EXP. V-202240 doen we er nog een schepje bovenop. Er is meer techniek aan boord, maar beter weggewerkt in een modern en aerodynamisch jasje.” G. Browning (KIFSR Head of Design).

Menu